Publicació a la revista Energy and Buildings. Climatic performance of urban textures: Analysis tools for a Mediterranean urban context.

By |

Nova publicació “Climatic performance of urban textures: Analysis tools for a Mediterranean urban context” a la revista Energy and Buildings.

L’efecte de l’illa de calor urbana gairebé sempre es descuida en la construcció de simulacions d’energia, a causa de les dificultats per obtenir dades climàtiques específiques del lloc amb una resolució a escala del districte. Aquest estudi pretén omplir aquest buit pel context urbà mediterrani, presentant un conjunt d’eines per estimar el rendiment climàtic dels teixits urbans a escala local.

Els resultats es basen en anàlisis climàtiques realitzades a Roma (Itàlia) i Barcelona (Espanya) amb el model Urban Weather Generator (UWG), validat mitjançant medicions de temperatura preses en estacions meteorològiques urbanes. L’anàlisi paramètrica de la intensitat UHI es va realitzar tenint en compte cinc variables clau: morfologia urbana, coberta de vegetació, calor antropogènica d’edificis, calor antropogénica del trànsit i albedo. Els resultats mostren que la variabilitat de la morfologia urbana té un gran impacte en la temperatura urbana. Es van establir dues relacions sòlides entre tres descriptors de morfologia de teixit urbà i intensitat UHI aplicant múltiples anàlisis de regressió. Aquestes relacions indiquen que tant la densitat horitzontal com la vertical dels edificis tenen un paper important en l’augment de la temperatura a les zones urbanes.

S’han proporcionat eines gràfiques fàcils d’utilitzar per comparar el rendiment climàtic de les diferents textures urbanes i estimar la variabilitat mitjana d’intensitat UHI a les ciutats mediterrànies.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.